Je zelfvertrouwen boosten tijdens het zingen

mindset Feb 16, 2021

Klaar om je zelfvertrouwen een boost te geven tijdens het zingen? Let’s go!

 

Gratis workshop “Zo Kan Je Genieten Van Het Zingen Zonder Te Kampen Met Onzekerheden”

Deze workshop is voor jou als je:⁠ ⁠

⭐️ Beter wilt leren zingen maar niet weet waar je moet beginnen. Je wilt een stappenplan om je zangdoelen te behalen.⁠ ⁠

⭐️ Heel graag zingt maar dit niet altijd durft te delen met de buitenwereld. Je wilt meer zelfvertrouwen zodat je je stem vrij kunt laten horen.⁠ ⁠

⭐️ Niet weet of je je stem goed gebruikt en graag zou willen weten hoe je de juiste zangtechnieken kunt toepassen om je stem warmer, ronder, lichter, donkerder of ontspannender te laten klinken.⁠

MELD JE HIER GRATIS AAN

Vanwaar die onzekerheden?

Iets dat ik vaak hoor van zangers is dat zij geen zelfvertrouwen hebben tijdens het zingen. Die onzekerheid kan met veel dingen te maken hebben. Ik hoor bijvoorbeeld vaak dat mensen vroeger op school bij het koor wouden zingen, maar dat de leerkracht zei dat ze niet goed genoeg waren.

Vaak komt deze onzekerheid dus vanuit ons verleden, van iets dat we vroeger hebben meegemaakt of van iets dat vroeger is gezegd en is blijven hangen.

Het is natuurlijk niet iets dat je zomaar kunt overwinnen, daar moet je aan werken, maar een van de manieren waarop je dat kunt overwinnen is door het in de muziek te steken.

Je kunt je zelfvertrouwen en zelfbeeld een boost geven door je in te leven in een lied en voluit te gaan zingen. 

Het liedje waar we vandaag mee gaan werken is ‘Dream it possible’ van Jane Zhang.

Ik zing het liedje een keer voor, luister je mee? 

⏩ Spoel de video door naar minuut 2:14

Dream it possible

The past is everything we were
Don’t make us who we are
So I’ll dream until I make it real and all I see is stars 
It’s not until you fall that you fly

When your dreams come alive you’re unstoppable
Take the shot chase the sun find the beautiful 
We will glow in the dark turning dust to gold
And we’ll dream it possible


Laten we de tekst er eens bijpakken en deze ontleden, vandaag gaan we vooral werken aan onze mindset zodat we vol zelfvertrouwen kunnen gaan zingen. Ik wil je graag uitdagen om mee te denken en doen.

“The past is everything we were, don’t make us who we are”.
Het verleden is alles wat we waren, maar het maakt ons niet wat we vandaag zijn. Prachtig, niet?!

Veel mensen hebben vroeger een opmerking gehad waardoor die onzekerheid boven is gekomen, iets dat hun heeft geraakt, maar dat zit in het verleden. En hoe makkelijk het ook klinkt, we moeten proberen dat achter ons te laten. Dat is wat die eerste zin ons vertelt.

Denk eens aan iets wat je tegenhoudt, iets vanuit het verleden dat je tegenhoudt om nu vrij te kunnen zingen. Heb je het in je hoofd? Dan gaan we verder met de volgende zin.

“So I’ll dream until I make it real and all I see is stars”
Ik ga dromen tot die droom werkelijkheid wordt en ik alleen maar sterren zie.

Denk terug aan dat ene ding dat je tegenhield om voluit te zingen en draai het eens om.

Wat als die droom van jou werkelijkheid wordt, als je er alles aan doet om die droom werkelijkheid te laten worden, hoe zou je je dan voelen? Probeer even in dat gevoel te gaan kruipen. Stel dat je je grootste zangdoelen hebt bereikt, wat voor persoon zou je dan zijn? Hoe zou je handelen met de mensen om je heen en wat zou je zingen? Waar zou je zingen? Probeer het je in te beelden.


“It’s not until you fall that you fly”
Dat is wat we allemaal al wel eens hebben gehoord; een baby kan niet leren stappen zonder eerst eens te vallen. Dus door het vallen en constant steeds terug opstaan, gaan we leren.

Om je droom waar te maken, om je doelen te bereiken ga je soms ergens tegen problemen en moeilijkheden stoten. Het is niet voordat je die problemen hebt kunnen oplossen dat je kunt groeien. Je hebt die problemen en struikelblokken nodig om te kunnen groeien.


“Take the shot chase the sun find the beautiful”
Dit is een mooie boodschap! Het mooie in alles gaan zoeken, risico’s durven nemen, in jezelf gaan investeren, dingen doen waar je een beetje bang van bent.

“We will glow in the dark turning dust to gold”
Dat is eerder een ‘kom aan we gaan schitteren als het donker is’, want soms is het donker tijdens een moeilijke periode. Door samen aan iets toe te werken schitteren we.

Het is mooi als je een zangdoel of droom hebt, dat je daar niet alleen aan moet werken. Dat je een community hebt van gelijkgestemde zangers. Dat is wat ik met dit kanaal en met alles dat ik doe probeer te bereiken.  


“And we’ll dream it possible”
Yes, als je het kan dromen kun je het waarmaken!

Onlangs heb ik deze quote gehoord:

“Alles wat je gelooft is waar, dus geloof het gedroomde maar.“



Oke, nu we hebben zitten nadenken wat dat lied voor ons betekent, je hebt iets dat je in het verleden heeft tegen gehouden, je hebt kunnen visualiseren en kunnen voelen wie je zal zijn en hoe je zal zijn zonder dat ene ding dat jou tegenhoudt, nu wil ik dat zo eens gaan zingen, vertel je verhaal met dat in je achterhoofd.

Doe je mee? Geniet ervan!

⏩ Spoel de video door naar minuut 12:07

PRACHTIG! Dat verdient een high five! Ik hoop dat het je heeft kunnen inspireren en dat je er verder mee aan de slag kunt gaan. Laat me in de comments weten wat je het meest heeft geïnspireerd in deze video!

Probeer het lied dat je zingt naar je toe te trekken. Je gaat dan een zoveel groter cadeau kunnen geven aan je luisteraar.