3 stappen om je ontwikkeling als zanger een BOOST te geven

mindset Jan 25, 2022

In deze video leer je 3 stappen die je kan nemen om je ontwikkeling als zanger een boost te geven.

 

Klaar om de transformatie van “onwetende” naar “zelfzekere” zanger mee te maken? Op 10 februari 2022 gaat de Zelfzekere Zanger Bootcamp door! Hét (online) event voor gepassioneerde zangers die zich verder willen ontwikkelen (en ja, het is gratis!). Meld je aan op de wachtlijst om als eerste te weten te komen wanneer je je kan aanmelden voor dit uniek evenement  👇🏻

Wat doe je wanneer je “vastzit”?

Misschien heb je wel al eens het gevoel gehad dat je “vastzit” in je ontwikkeling als zanger. Misschien is er een bepaalde noot dat je niet kan zingen, of blijf je op dezelfde stemproblemen stoten. Vandaag kijken we naar wat een belangrijk element is om daarmee om te gaan.

Wat de meeste onwetende zangers doen is om niet te blijven stilstaan bij hun “waarom”. Waarom doe je wat je doet? Je waarom weten is super belangrijk, dit wordt je drijfkracht, je motivatie.

Misschien denk je nu wel: “Ja, maar ik zing gewoon graag, dat is waarom ik zing.”

Maar dat is niet genoeg!

Ik wil je uitdagen om verder na te denken. Waarom zing je graag?

Misschien omdat het je ontspanning brengt?

Waarom is het dan belangrijk om ontspanning te ervaren in het leven?

Ik daag je uit om zo verder te blijven graven, blijf jezelf die vraag stellen “waarom”. Je gaat zien dat je bij de kern gaat komen na deze vraag een zevental keer te hebben gevraagd.

Een tweede fout die de onwetende zanger maakt is zijn motivatie niet groter maken dan zichzelf.

Wat bedoel ik daar juist mee? Wel, vaak zingen we voor onszelf (het is iets dat ons goed doet voelen). Maar kan je het zingen ook groter dan jezelf gaan maken? Hoe heeft het zingen een impact op de mensen rondom ons?

Een laatste fout die de onwetende zanger maakt is om zijn passie niet te delen met de buitenwereld. Spijtig, want je kan er zoveel mensen een groot plezier mee doen!

Impact maken met muziek

Nu, in de Zelfzekere Muzikant die deelt zijn passie wél met de buitenwereld, die is niet bang om fouten te maken, om beoordeeld te worden. De Zelfzekere Muzikant weet waarom zingen zo belangrijk is en hoe hij/zij impact maakt. DAT is waar we allemaal naar streven, niet?

Hoe kunnen we dat nu waarmaken? Wel… Focussen op intentie in plaats van perfectie. Wat heb jij te geven aan de luisteraar? Er zijn 3 stappen die je kan nemen om je hiermee te helpen…

3 stappen voor je ontwikkeling als zanger

Stap 1: duidelijkheid hebben over je “waarom”.

Stap 2: kunnen omgaan met het delen van je passie met de buitenwereld. Vaak zijn we bang om ons muzikaal verhaal te delen omdat we niet weten HOE je dit op een goeie manier kunt doen. Kennis opdoen over podiumprésence, micro techniek, koorwerking,… kan je hierin helpen.

Pssst: wil je graag meer te weten komen over podiumprésence? Check dan zeker deze video!

Stap 3: deel je muzikaal verhaal zonder angst. Kunnen omgaan met stress en zenuwen tijdens het zingen is ook van essentieel belang om vrij te kunnen genieten van het zingen. Ook hier bestaan allerlei tools en technieken om je hiermee te helpen.

Eens je deze drie stappen om je ontwikkeling als zanger te boosten doorneemt ga je merken dat je werkelijk vrijheid kunt ervaren tijdens het zingen, dat je kan genieten van het zingen!

Nu, om dit allemaal waar te maken, is het ook belangrijk om zangtechnisch sterk in je schoenen te staan. Zonder zangtechniek heeft het helemaal geen zin om je muzikaal verhaal te leren delen. Daarom nodig ik je heel graag uit tot de Zo Zing Je Zuiver Challenge. In deze challenge leer je in 5 dagen alle essentiële zangtechnieken om goed en gezond te leren zingen. Meld je hier gratis aan 👇🏻

 

Maak je graag deel uit de leukste zangfamilie op facebook? Check hier de (gratis) Zangles Met Maggie Facebook Groep!